Content Management
made easy
Start >> Evalueer je site >> S.E.O.

Search-Engine-Optimization (SEO)

Search-Engine-Optimization (SEO)

Algemeen

Een website dient aan bepaalde criteria te voldoen om correct en voldoende gecatalogeerd te raken bij search-engines.

Correcte code

Correcte code zorgt ervoor dat de zoekrobot op een correcte wijze inhoud van opmaak kan scheiden en de juiste sleutelwoorden kan genereren. Opmaak in tabellen vermoeilijkt de filtering van sleutelwoorden. Het is dan ook aangeraden opmaak met stylesheets en div-tags te verzorgen en tabellen te gebruiken waarvoor ze dienen: gestruktureerd informatie weergeven.

Frames

Bij websites opgebouwd uit frames-pagina's worden alle pagina's afzonderlijk gecatalogeerd met als gevolg dat inhoudspagina's vaak zonder menu worden weergegeven. Het gebruik van frames is dan ook af te raden.

Flash

Zoekrobotten kunnen de inhouden van flash-bestanden niet lezen en kunnen dan ook niet de nodige sleutelwoorden genereren om uw site correct te catalogeren.

Stylesheets

Stylesheets scheiden de opmaak van de inhoud waardoor pagina's makkelijker en sneller kunnen worden gecatalogeerd door zoekrobotten. Let wel dat fouten in stylesheets ook tot fouten in catalogeren kan leiden.

Hoofding versus meta-sleutelwoorden

Meta-sleutelwoorden worden niet weergegeven op de website, maar zijn een onderliggende manier om de website te beschrijven. Echter omdat men ook niet relevante woorden kan gebruiken, en juist om die onzichtbaarheid, kan men misbruik maken en pogen de website in een verkeerde categorie te duwen.

Om die reden worden meta-sleutelwoorden door search engines tegenwoordig zo goed als genegeerd.

Teksthoofdingen echter worden wel weergegeven en indien deze niet relevant zijn verknoeit men zijn site indien men hier zou proberen misbruik te maken. Correct gebruik van hoofdingen is veel belangrijker geworden, samen met de uiteindelijke teksten op de site.

Contact - Administratie - Site Map